Monday, June 30, 2014

Berpuasa Bersama Shaklee

Alhamdulillah, tahun 2014 merupakan tahun ke-2 kami di team Beyond Mama menjalani ibadah puasa bersama Shaklee. 2 tahun yang lalu, kami pernah membuat entry Set Puasa yang terdiri daripada ESP, Performance Drink dan Mealshake. Boleh klik SINI untuk membaca kembali entry tersebut. So, seperti biasa, setiap kali menjelang Ramadhan, produk Shaklee yang sangat laris ialah Performance Drink.Kenapa Performance Drink sangat dicari ketika bulan puasa? Ok, ketika berpuasa, badan kita tidak mendapat bekalan makanan dan air selama lebih 10 jam. Cuaca panas dan aktiviti fizikal yang menyebabkan berpeluh boleh menyebabkan kita keletihan dan boleh mengundang kepada masalah dehidrasi.

Performance Drink mengandungi elektrolit yang boleh memperlahankan proses kehilangan cecair dalam badan. Jadi, takdelah kita cepat sangat haus. Buat golongan ibu yang menyusu tapi masih berpuasa, mereka akan lebih cepat penat kerana banyak cecair yang hilang dari tubuh. Jadi, Performance Drink akan membantu mengekalkan tenaga ibu menyusu yang berpuasa.

Selain mencegah dehidrasi, Performance Drink juga membantu memberikan tenaga melalui elektrolit lengkap termasuk calcium, potassium, sodium, phosphorus, chloride dan magnesium (yang kebanyakannya tidak terdapat dalam mana-mana jenama energy drink biasa). Jadi anda boleh kekal bertenaga sepanjang berpuasa.


Cuba lihat graf di atas. Besar perbezaan antara air biasa dan Performance Drink. Disebabkan itu, Performance Drink sering diberi tagline "menghidrasi jauh lebih baik dari air".Dan kenapa sangat digalakkan diambil bersama ESP? Sebab utama ialah kerana ESP merupakan energy booster yang cepat dan boleh bertahan selama berjam-jam. Gabungan ESP bersama Performance Drink yang diambil ketika bersahur dapat membantu mengekalkan prestasi harian anda walaupun ketika berpuasa. ESP sering diambil dalam program diet kerana ia membantu melawan rasa lapar dan memberikan rasa kenyang yang segera.Dan akhir sekali Mealshake. Mealshake merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk yang dibancuh untuk diminum. Anda perlu menyediakan tubuh anda dengan vitamin yang lengkap untuk melalui 10 jam lebih berpuasa tanpa bekalan makanan dan sumber nutrisi. Anda boleh menggantikan Mealshake ini dengan Vita-Lea. Kebaikan Mealshake dalam Set Puasa ini pada rasa vanillanya yang lazat yang membantu menambahkan kesedapan rasa campuran Performance Drink dan ESP.Selain itu, anda juga boleh cuba tambahkan 1 scoop Cinch ke dalam campuran di atas. Cinch sememangnya terkenal sebagai meal replacement untuk program pelangsingan dan penurunan berat badan. Ia terdiri dari 3 perasa - Cafe Latte, Chocolate dan Vanilla. Jadi anda boleh memvariasikan menu sahur anda bersama 3 perasa lazat ini.

Bagaimana pula dengan persiapan berbuka puasa? Alhamdulillah, Shaklee baru sahaja melancarkan supplement terbaru June lalu, iaitu Phytocol-ST. Kebiasaannya, setelah lebih 10 jam berpuasa, nafsu makan akan melonjak tinggi dan kadangkala kita tidak sedar yang kita telah makan lebih daripada keperluan yang sepatutnya. Makanan di Malaysia kaya dengan kalori. Sepinggan nasi goreng sahaja sudah mencecah 445mg kadar kolestrol. Badan kita cuma memerlukan 300mg kolestrol sehari. Jadi, usaha kita mengawal makanan ketika bersahur akan sia-sia begitu sahaja ketika berbuka.Tapi jangan risau! Dengan adanya Phytocol-ST, ia dapat membantu menyerap 80% kolestrol dari makanan yang anda makan. Jadi anda boleh berbuka puasa tanpa ragu-ragu lagi. Tak rugi jika anda beli Phytocol-ST di bulan puasa. Anda masih boleh mengambilnya sehingga menjelang hari raya. Juadah hari raya selalunya lebih menggoda dari juadah berbuka puasa.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk-produk seperti di atas, hubungi kami di 013-8505778 (SMS/Whatsapp/Call)  atau email ke contact@beyondmama.com untuk membuat tempahan. Khidmat nasihat akan diberikan secara percuma. Kami dari Beyond Mama ingin mengucapkan selamat berpuasa. Semoga mendapat keberkatan di bulan Ramadhan ini.

No comments:

Post a Comment