Sunday, September 16, 2012

Testimonial: Set Vitamin Mengandung

Tinggal beberapa minggu saja lagi sebelum saya melahirkan anak ke-2. Rasanya ini masa yang sesuai untuk saya kongsikan testimonial diri sendiri sepanjang mengamalkan set vitamin Shaklee untuk 2nd pregnancy nie.




Saya menggunakan kesemua vitamin di atas ketika usia kandungan mencecah 4 bulan. Sebelum itu saya masih menggunakan multivitamin, fish oil dan acid folic yang dibekalkan oleh pihak klinik. Saya jugak turut mengamalkan pengambilan Peppermint Ginger Plus dan Performance Drink untuk mengurangkan kesan loya mengandung. Buat pengetahuan anda, anak ke-2 saya adalah lelaki, anak sulung yang pertama juga lelaki, namun pengalaman mengandung untuk kedua-dua anak ini adalah berbeza. Antara perbezaan terbesar penggunaan set vitamin mengandung Shaklee adalah:

1st, TIADA KESAN STRETCH MARK PADA PERUT. Sewaktu mengandungkan anak pertama, perut saya umpama lukisan bercorak akar kayu, kesan stretch mark berlingkar2 pada perut. Even semasa 4 bulan pertama mengandungkan anak ke-2, kesan stretch mark sudah mula timbul namun hasil pengambilan set vitamin Shaklee, kesan stretch mark itu telah hilang dan perut saya kekal licin sehingga kini tanpa perlu menyapu minyak atau lotion stretch mark. Terima kasih kepada Vita-C dan ESP yang membina kembali kolagen yang musnah ketika pembentukan stretch mark.

2nd, PARUT HITAM PADA TUBUH MAKIN PUDAR. Kata orang tua, bila mengandungkan anak lelaki akan banyak kesan hitam pada tubuh. Kedua-dua kandungan saya memang begitu, tapi alhamdulillah, setelah pengambilan set vitamin Shaklee, kesan hitam pada leher saya hilang terus. Kesan hitam pada celah paha dan ketiak juga turut pudar. Thanks to Vita-C and ESP again.

3rd, KAKI TIDAK CRAMP / TIADA SIMPUL BIAWAK. Ini merupakan masalah terbesar saya ketika kandungan pertama dulu. Masalah cramp pada betis (simpul biawak, tarik mengkarung, etc.) berlaku beberapa kali dalam seminggu terutamanya pada tengah malam ketika sedang nyenyak tidur. Tuhan saja yang tahu betapa sakitnya bila terkena serangan simpul biawak. Untuk 2nd pregnancy, sekali pun saya tidak pernah mengalami kesakitan itu. Thanks to OsteMatrix yang membekalkan calcium dan magnesium yang secukupnye untuk mengelakkan masalah cramp kaki semasa mengandung.

4th, TIADA WATER RETENTION PADA KAKI. Semasa kandungan pertama, ibu saya sampai menangis melihatkan keadaan kaki saya yang terlalu kembang akibat water retention. Water retention pada kaki adalah sangat mengganggu kehidupan harian kerana kaki mudah jadi penat dan sakit ketika berjalan. Thanks to B-Complex yang membekalkan B6 yang cukup untuk mencegah water retention. Kesannya akan lebih optimum jika digabungkan bersama pengambilan OsteMatrix dan VitaLea.

5th, TIADA MASALAH ANEMIA. Di awal kandungan anak pertama, saya mengalami masalah anemia. Hampir satu ofis menegur kulit saya sangat pucat sampai ke tapak kaki seolah-olah tiada aliran darah langsung. Saya terpaksa mengambil ubat tambahan dari klinik untuk mencegah anemia. Untuk kandungan kedua, saya langsung tidak diserang anemia ketika mengandung. Thanks to Vita-Lea yang membekalkan tambahan iron di dalam vitaminnya yang mampu mencegah anemia.

6th, KENAIKAN BERAT BADAN YANG IDEAL. Jumlah kenaikan berat badan saya pada kandungan pertama ialah 18kg. Untuk kandungan kedua ini, jumlah kenaikan masih belum mencecah 10kg. Thanks to B-Complex yang menukarkan makanan yang saya makan kepada tenaga dan mengelakkan masalah water retention. Thanks to OsteMatrix juga yang membantu penghadaman yang sempurna sepanjang kehamilan anak kedua ini.


Itulah 6 perubahan utama berbanding dengan kehamilan sebelum ini yang tidak menggunakan vitamin Shaklee. Untuk melihat apa yang terkandung dalam set ini beserta detailsnya, boleh refer entry Vitamin Ibu Mengandung ini semula. Anda ingin mencuba? Hubungi Beyond Mama sekarang untuk khidmat nasihat percuma.


Beyond Mama
013-8505778
info@artistique-couture.com
www.artistique-couture.com

16 comments:

  1. Nak tanya harga untuk set shaklee ibu mengandung
    suzie: sue82_aquag@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Harga brapa ek untuk full set tu...
    email kat am1724_eng@yahoo.com
    Thanks...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. boleh bagi harga untuk full set di email : battlezone_5181@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Salam, berapa yer kalau kite ambik set mengandung i.e : OsteMatrix , VitaLea, vitamin B Complex yer?

    ReplyDelete
  6. hi, yg dh kasi email address tue kami dh emailkn details. let us know if xde receive k. yg x letak email, nnt boleh emelkn ke info@artistique-couture.com k. nnt kami akan reply dan provide quotation skali

    ReplyDelete
  7. owh.tolong sertakan sekali dengan mandian herba dan alfafa yer.emailkan kat mbiey82@yahoo.com.my yer. thanks.

    ReplyDelete
  8. mbiey82@yahoo.com.my email awk invalid lah. kene return blk. ade emel lain?

    ReplyDelete
  9. Salam kak..saya pun nak tah harga complete set.e mail saya:farakhanafiah@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. salam..saya nk tw brpe hrge untuk set ibu mengandung..sblm ni ank pertma brsalin operate dn lhr x ckup bln..sy ngndung ank kedua skrg ni.



    ReplyDelete
  11. salam. farakhanafiah, kami dah emal. anonymous, nnt emailkn ke info@artistique-couture.com k. insyaallah kami akan advice nnt

    ReplyDelete
  12. minta harga utk set lengkap kehamilan,,,
    email saya m_zalie26@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Assalam nak tanya sy baru di awal kehamilan 4 minggu set shaklee ibu mengandung yg murah ada x

    ReplyDelete
  14. m_zalie26, kami dh emailkan. maaf yer lmbt sket.
    Mimi Shibi, ada. kami mmg ade sediakan trial pack. emel kami di info@artistique-couture.com or sms ke 013-8505778 utk details k

    ReplyDelete
  15. Bole email ke wahee_thp@yahoo.com detail n price set mgandung.tq

    ReplyDelete