Tuesday, September 4, 2012

Resepi ESP


Sila rujuk kembali ENTRY INI untuk mengetahui khasiat-khasiat yang boleh anda perolehi dengan pengambilan ESP dalam diet harian anda. ESP boleh diambil begitu sahaja bersama air kosong/sejuk/suam (dijadikan shake). Alternatively, untuk lebih kenikmatan, anda boleh campurkan ESP bersama minuman lain. ESP mempunyai rasa natural vanilla di mana ia mampu meng-enhancekan-kan rasa minuman lain apabila dicampurkan bersama (lebih creamy dan  tastier). Di bawah merupakan contoh kombinasi yang boleh anda cuba. Cuma 1 sudu untuk setiap campuran (up to 3 sudu sehari):

Boleh dicampurkan bersama yougurt drink. Cuma perlu masukkan sesudu ke dalam yougurt drink dan shake kan sehingga smooth. ESP akan lebih senang larut jika di-shake berbanding dikacau dengan sudu.


Dicampurkan bersama Milo segera/3-in-1. Anda disyorkan menggunakan Milo Fuze yang mudah larut dalam air sejuk. Kerana ESP sesuai diminum bersama minuman sejuk atau suam. Air panas boleh membunuh live enzyme dalam ESP dan mengurangkan khasiatnya.

Dicampurkan bersama susu, samada plain atau flavoured milk (chocolate, strawberry, etc.) - my favourite so far! Anda disyorkan untuk menggunakan low-fat milk seperti HL Marigold.
Alternatively, untuk kombinasi yang lebih berkhasiat, anda disyorkan untuk mencampurkan ESP bersama Shaklee Meal Shakes yang mempunyai rasa vanilla yang sangat lazat. Selain rasa vanillanya yang manis dan lazat, ia mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Sangat sesuai diberikan kepada kanak-kanak yang tiada selera makan.ESP juga boleh dicampurkan ke dalam minuman jus buah-buahan untuk dijadikan fruit smoothies. Campurkan sedikit Meal Shake untuk rasa yang lebih enak dan manis.

Untuk tenaga segera, ESP boleh dicampurkan bersama Shaklee Performance Drink. Performance Drink mempunyai rasa natural orange yang sedikit masam. Apabila dicampurkan bersama ESP, kombinasi ini akan memberikan rasa masam manis yang berkrim.

Banyak lagi resepi yang boleh anda cuba gabungkan bersama ESP. Senarai di atas merupakan sebahagian daripada idea yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan minuman harian yang sihat.  Selamat mencuba =) Dapatkan ESP anda dari Beyond Mama sekarang!
Beyond Mama
013-8505778
info@artistique-couture.com
www.artistique-couture.com

No comments:

Post a Comment