Wednesday, July 25, 2012

Buah Zuriat Untuk Kehamilan


Buah zuriat ini turut dikenali sebagai Buah Adam, Buah Hawa dan Buah Koka kerana berasal dari pokok koka yang digunakan oleh Nabi Noh A.S untuk membina bahtera baginda suatu ketika dulu. Banyak khasiat yang boleh diperolehi dari buah ini. Salah satu daripadanya ialah untuk meningkatkan kesuburan bagi pasangan yang cuba untuk hamil (dengan izin Allah).

Isi buah ini perlu direbus untuk dijadikan jus dan diminum oleh pasangan suami isteri selama 44 hari atau sehingga mengandung. Isi buah zuriat boleh direbus berulang-ulang kali sehingga air rebusan menjadi putih, selepas itu buah zuriat perlu diganti dengan yang baru. Sebelum diminum, mulakan dengan bacaan Bismillah diikuti Surah Al-Imran ayat 38 dan selawat ke atas Nabi S.A.W sebanyak 3 kali:


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” ayat 38, surah Ali-Imran.


Anda boleh mendapatkan buah zuriat dari Beyond Mama pada harga RM25 sepasang (2 biji). Saiz buah zuriat ini adalah sebesar saiz buah ciku. Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment