Saturday, July 28, 2012

Performance Drink


Performance Drink Shaklee merupakan produk yang paling meletup setiap kali bulan Ramadhan menjelma. Yes, we should have advertised this product earlier since today is the 9th day of Ramadhan already. Tapi tahun nie produk nie jadi fenomena kejap, satu Malaysia habis stok! Untuk warga Borneo, insyaallah stok akan ada starting from 1st August nie. So apa yang menarik tentang produk ini?

It is actually a sport nutrition drink, target utama Performance Drink actually adalah untuk golongan orang yang suka sports and workout (kat botol dia pun siap ade letak gambar orang berbasikal). Dehydration merupakan merupakan salah satu faktor utama penurunan prestasi atlit. Performance Drink dapat menghidrasi jauh lebih baik daripada air. Ia mengandungi lebih banyak elektrolit untuk mengembalikan tenaga dengan cepat.


Performance Drink juga direka khusus untuk para angkasawan NASA, para pengembara terkemuka dan para atlet bertaraf antarabangsa. Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang terdapat dalam Performance Drink dapat meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kaliganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan energy drink yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.


Fungsi Performance Drink:
  • Memperlahankan proses kehilangan cecair dalam badan, mencegah penyahhidratan dan mengurangkan kehausan. Sesuai untuk mereka yang berpuasa.
  • Meningkatkan daya ketahanan badan, memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,  meningkatkan daya tahan otot, memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh dan menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.
  • Mengekalkan kadar glukosa dalam darah untuk meningkatkan stamina dan mengekalkan tenaga
  • Mengandungi elektrolit lengkap termasuk calcium, potassium, sodium, phosphorus, chloride dan magnesium (yang kebanyakannya tidak terdapat dalam mana-mana jenama energy drink biasa)
  • Melembabkan kulit dan vagina yang kering
  • Melegakan masalah cirit-birit. Performance Drink dapat membantu mengembalikan paras pottasium yang hilang ketika cirit-birit.
  • Melegakan kepeningan dan paras gula yang rendah
  • Melegakan morning sickess ketika mengandung

Kesimpulannya, Performance Drink ini berfungsi seperti 100 Plus atau energy drink yang lain, tapi jauh lebih baik dan lebih selamat sehingga boleh diminum oleh wanita mengandung dan ibu yang menyusu badan (pregnant women and nursing mothers) Ia tidak mengandungi pemanis tiruan, preservatives atau bergas seperti minuman tenaga di kedai runcit. Ia juga membantu mengurangkan rasa mual di awal kehamilan.

Highly recommended untuk ibu mengandung atau menyusu yang bekerja dan berpuasa pada masa yang sama. Ibu menyusu akan banyak kehilangan cecair dalam badan, lebih-lebih lagi di bulan puasa. Anda memerlukan supplement tambahan untuk mengekal/meningkatkan tenanga anda untuk terus menyempurnakan proses penyusuan dan berpuasa tanpa halangan.

Performance Drink juga mempunyai rasa natural orange yang lazat. Produk yang perlu ada untuk mengekalkan prestasi harian anda. Dapatkan Performance Drink dari Beyond Mama sekarang. Hubungi kami untuk keterangan lanjut.


Beyond Mama
013-8505778
info@artistique-couture.com
www.artistique-couture.com

Wednesday, July 25, 2012

Buah Zuriat Untuk Kehamilan


Buah zuriat ini turut dikenali sebagai Buah Adam, Buah Hawa dan Buah Koka kerana berasal dari pokok koka yang digunakan oleh Nabi Noh A.S untuk membina bahtera baginda suatu ketika dulu. Banyak khasiat yang boleh diperolehi dari buah ini. Salah satu daripadanya ialah untuk meningkatkan kesuburan bagi pasangan yang cuba untuk hamil (dengan izin Allah).

Isi buah ini perlu direbus untuk dijadikan jus dan diminum oleh pasangan suami isteri selama 44 hari atau sehingga mengandung. Isi buah zuriat boleh direbus berulang-ulang kali sehingga air rebusan menjadi putih, selepas itu buah zuriat perlu diganti dengan yang baru. Sebelum diminum, mulakan dengan bacaan Bismillah diikuti Surah Al-Imran ayat 38 dan selawat ke atas Nabi S.A.W sebanyak 3 kali:


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” ayat 38, surah Ali-Imran.


Anda boleh mendapatkan buah zuriat dari Beyond Mama pada harga RM25 sepasang (2 biji). Saiz buah zuriat ini adalah sebesar saiz buah ciku. Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.

Sunday, July 22, 2012

Energizing Soy Protein (ESP)


Antara hot stuff keluaran Shaklee. Energizing Soy Protein (ESP) adalah sejenis protein drink yang dibuat daripada soya. ESP merupakan produk yang wajib ada dalam rutin diet seharian. Mari kita lihat apa faedah-faedah yang boleh kita perolehi dari ESP:

  • Membekalkan tenaga. Nama pun dah Energizing Soy Protein kan? 1 canister 1kg ESP dibuat dari 30 kg kacang soya dan ia adalah energy booster segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
  • Melawan rasa lapar. Sesuai dijadikan snek harian untuk mereka yang berdiet. Sesuai diambil semasa sahur untuk yang berpuasa;
  • Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.
  • Membantu menggalak, memekat dan menambah kualiti susu ibu. Bayi akan cepat kenyang selepas menyusu.
  • Untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat dan cantik. Membantu mengurangkan masalah rambut gugur, kulit berparut dan berpigmentasi. Amino acid dalam protein soya membantu membina tisu-tisu baru dan menggantikan tisu-tisu yang rosak.
  • Membantu membina sistem imunisasi badan dan fungsi hati, prostat dan payudara.
  • Membaikpulih dan membina tisu otot yang rosak ketika bersenam. Menjadi pilihan ramai atlit Olimpik di seluruh dunia.
  • Membina otot buat mereka yang sedang berdiet. Penurunan berat badan dan pembakaran lemak badan yang drastik boleh membuatkan otot badan kelihatan lembik dan menggelebeh.

Sudah ada banyak protein drink di pasaran sekarang, apa keistimewaan protein drink Shaklee berbanding dengan jenama lain di pasaran?

  • Telah menjalani ujian klinikal yang ketat lebih daripada 50 tahun dan telah diiktiraf di seluruh dunia. Dan yang penting bahan dan proses pembuatannya terbukti halal untuk penggunan kaum muslim.
  • Dibuat hanya dari kacang soya terbaik yang ditanam secara organik dan tidak diubahsuai secara genetik (non-genetically modified organism). Kebanyakan syarikat pengeluar protein drink menggunakan kacang soya jenis genetic untuk menjimatkan kos, kerana ia lebih murah untuk dihasilkan.Toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.
  • Mengandungi semua jenis amino acid penting termasuk 9 jenis amino acid yang tidak dapat dihasilkan oleh badan
  • Bebas kolestrol dan mengandungi kandungan lemak yang rendah. Sebab ESP dibuat daripada protein tumbuhan, bukan protein haiwan. Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu.
  • Kacang soya mentah mengandungi bahan anti-growth dan anti-tyrosine. Sebab itu soya dikatakan tidak sesuai dan memberi kesan negative untuk golongan tertentu. Tapi untuk ESP Shaklee, 2 jenis bahan merbahaya itu telah disingkirkan ketika proses pembuatannya.
  • Proses pembuatan yang bermutu. Sesetangah produk protein diproses menggunakan alcohol yang akan memusnahkan kandungan isoflavones dalam soya. Shaklee protein diproses secara waterwashed dan pada suhu yang rendah kerana amino acid dan isoflavones adalah sensitif dan akan musnah pada suhu tinggi. Isoflavones membantu meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat.
  • Dengan penambahan 5 jenis vitamin B, kalsium dan isoflavones untuk tenaga. Kajian melaporkan serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Maka kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu.

Di atas merupakan antara faktor utama yang menjadikan Energizing Soy Protein Shaklee adalah antara yang terbaik di dunia. Telah terbukti selamat untuk digunakan oleh semua golongan termasuk kanak-kanak, wanita mengandung atau menyusu, atlit sukan, pasangan yang ingin meningkatkan kesuburan, para pelajar, etc. ESP juga merupakan basic supplement yang terdapat dalam Set Family Wellness.Dapatkan ESP anda dari Beyond Mama sekarang.



Beyond Mama
013-8505778
info@artistique-couture.com
www.artistique-couture.com

    Saturday, July 21, 2012

    Testimonial Minyak Ambar Kenanga


    Entry berkenaan Minyak Ambar Kenanga boleh dirujuk di SINI


    Alhamdulillah, one of the best-selling products yang Beyond Mama jual so far. Banyak kegunaan minyak ini dan boleh digunakan oleh semua orang termasuk bayi yang baru lahir, minyak ini jauh lebih baik dari minyak Yuyi untuk mencegah masalah kembung pada bayi. Boleh klik link di atas untuk maklumat lanjut tentang Minyak Ambar Kenanga.

    Kali pertama menggunakan minyak ini untuk tujuan urutan badan ketika mengandung. Minyak ini mampu menolong membuang angin dan menguatkan rahim. Salah satu fungsi minyak ini adalah untuk mendapatkan tidur yang nyenyak. And memang telah terbukti. Kali pertama diurut satu badan menggunakan minyak ini, saya telah tertidur selama 11 jam straight (haha!)

    Suami saya pun sudah tidak mahu beralih ke minyak yang lain setelah kali pertama menggunakan minyak ini. Salah seorang officemate saya (yang juga sedang mengandung) turut memberikan testimonial yang sama. Baru urut kaki, sudah dapat tidur yang nyenyak dari biasa.

    Hari ini anak saya demam dan meragam. Badannya panas tapi tidak mahu dipakaikan Cool Fever. Anak saya jenis yang payah tidur tapi senang untuk jaga. Tiap kali saya letakkan Cool Fever ketika dia sedang tidur, dia akan terus terjaga, menangis, cabut dan terus buang Cool Fever itu. Tadi sebelum tidur, saya lumurkan Minyak Ambar Kenanga ke seluruh badannya dan membuat urutan ringan. Sekarang dia sedang nyenyak tidur, langsung tidak sedar yang saya telah menampal 4 keping Cool Fever di badannya. Haha!

    Jangan tunggu lagi, dapatkan Minyak Ambar Kenanga yang istimewa ini dari Beyond Mama sekarang. Harga cuma RM30 dan boleh digunakan oleh seisi keluarga!



    Beyond Mama
    013-8505778
    info@artistique-couture.com
    www.artistique-couture.com

    Saturday, July 14, 2012

    Akar / Sanggul Fatimah



    Ada yang panggil akar fatimah, sanggul fatimah, bunga fatimah, rumput fatimah, etc. Semua tue betul sebab akar tue bila bergumpal dia nampak macam bentuk sanggul and celah2 gumpalan tue ada bunga2 kecik and sometimes nampak macam rumput jugak =)

    Minum air akar fatimah untuk memudahkan proses kelahiran adalah petua turun-temurun dari nenek moyang kita. Akar tue pada asalnya macam gumpalan ranting kering and bila kita rendam dalam air, dia akan mengembang. Air rendaman itu boleh kita gunakan untuk dijadikan air selusuh dan diminum bila kandungan mula memasuki minggu ke-37. Seelok-eloknya air selusuh itu dibuat dari air zam-zam yang direndam dengan akar fatimah.

    Boleh juga direndam di dalam semangkuk minyak kelapa atau minyak zaitun dan dibacakan doa selusuh. Kemudian diminum ketika sakit hendak bersalin, dipercayai minyak selusuh itu dapat memberikan kesan pelincir yang memudahkan proses bersalin.

    Jangan minum terlalu awal sebab kalau ikut kajian saintifik, akar fatimah nie ada hormon Oktitosin yang akan induce contraction pada ibu mengandung. Sakit tue contraction di kala pintu peranakan belum terbuka. Ada yang cakap paling sesuai minum bila sudah ada bukaan tapi biasanya masa tue dah lupa nak cari air selusuh akar fatimah. Hehe..

    Ada mitos mengatakan, akar fatimah nie boleh kita jadikan benchmark untuk tahu masa bersalin kita. Bila rendam, akar2 tue akan mengembang and tahap pengembangan tue adalah pengukur waktu kita nak bersalin. Kalau akar tue dah kembang sepenuhnye termasuklah kuntum2 bunga kat tengah2 akar tue means dah nak sampai masa lah tue. Tiada kajian saintifik untuk fakta nie, just petua orang tua yang kebetulan ada betulnya.

    So, buat ibu2 mengandung, akar fatimah is good to have sebagai salah satu usaha kita untuk mudahkan proses bersalin. Apa-apa pun dengan izin Allah, kita hanya boleh berusaha. Boleh dapatkan akar fatimah nie dari kami pada harga RM25 sahaja. Akar fatimah nie dibawa khas dari Mekah and stok adalah limited. Kalau lambat lagi due date pun dah boleh beli sesiap takut nanti habis stok lambat plak lagi nak top-up stok dari Mekah. Huhu..



    Setiap pembelian akar fatimah dari Beyond Mama akan disertakan sekali panduan penggunaan dan doa selusuh untuk memudahkan bersalin.  Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.

    Morning Sickness & Stomach Upset


    Terdiri daripada 4 bahan herba utama iaitu peppermint, ginger, fennel dan anise, Peppermint-Ginger Plus dapat membantu anda seperti berikut:

    • Melegakan senak perut
    • Membantu proses penghadaman 
    • Menyamankan perut
    • Mengurangkan mual dan muntah
    • Membuang angin dalam badan
    • Mengurangkan sakit gastrik
    • Mengurangkan kesan mabuk perjalanan (bot, kereta, kapal terbang, etc.)

    Peppermint-Ginger Plus boleh digunakan oleh ibu mengandung terutamanya di awal kehamilan di mana kebiasaannya ibu mengandung akan mengalami morning sickness yang teruk. Supplement ini membantu mengurangkan kesan morning sickness dan sesuai diambil bersama set vitamin ibu mengandung.




    Beyond Mama
    013-8505778
    info@artistique-couture.com
    www.artistique-couture.com

    Friday, July 13, 2012

    Vitamin Ibu Mengandung



    Semasa mengandungkan anak pertama dulu, inilah 2 jenis supplement wajib yang diberi oleh gynae setiap bulan, bersama dengan 1 papan acid folic. Supplement inilah yang saya telan selama 38 minggu mengandungkan anak pertama. Waktu itu masih belum ada knowledge tentang vitamin lagi.

    Untuk second pregnancy nie, saya belajar tentang vitamin sintetik dan vitamin semulajadi. Kebanyakan vitamin yang ada di pasaran adalah jenis sintetik. Macam mana nak tahu? Anda boleh lihat dalam botol vitamin itu, jika ada silica gel di dalamnya, itu adalah vitamin sintetik yang memerlukan silica gel untuk memelihara vitaminnya. Dan vitamin sintetik biasanya akan ditambah dengan pewarna dan pengawet.



    Ini buktinya. Hanya beberapa saat vitamin Obimin ini bersentuhan dengan jari yang lembab, warna pekat vitamin ini sudah meresap pada jari dan sangat mengambil masa untuk dihilangkan walaupun telah dicuci bersama sabun.


    Untuk anak ke-2, saya telah beralih kepada Vita-Lea dan OmegaGuard untuk menggantikan vitamin Obimin dan NeuroGain. Semua orang mahu berikan yang terbaik buat anak-anak. Jika ada pilihan yang lebih baik, mengapa kita tidak beralih kepadanya? Vitamin Shaklee adalah semulajadi tanpa pewarna, perisa dan pengawet tambahan. Dan ia tidak memerlukan silica gel untuk memelihara keasliannya.

    "Allthe nutrients needed to meet the U.S. RDA for pregnant and lactating women areavailable in existing Shaklee supplements. With the approval of theobstetrician, Vita-Lea,Vita-C, B-Complex, and Calcium Complex can offeran excellent prenatal supplement program for pregnant women."

    Disclaimer di atas merupakan official statement dari pihak Shaklee untuk prenatal supplement. Untuk mendapatkan zat yang optimum ketika mengandung, saya syorkan anda mengambil set di bawah, yang sedang saya amalkan sekarang:

     


    Vita-Lea adalah multivitamin yang jauh lebih baik dari Obimin. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrisi ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ia mengandungi formula zat besi yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil. Anemia boleh menjejaskan proses penghantaran oksigen kepada bayi dan boleh mengakibatkan kelahiran pra-matang.
     
    B-Complex Shaklee ada mengandungi tambahan acid folic yang sesuai untuk ibu mengandung. Semua sedia maklum, acid folic adalah sangat penting untuk mencegah kecacatan tiub neural pada bayi. Ia juga membantu ibu mengandung untuk lebih bertenaga dan mengurangkan tekanan perasaan ketika mengandung. Kandungan B6 dalam B-Complex pula membantu mencegah retensi air yang boleh menyebabkan bengkak pada kaki ketika hamil. Ia juga membantu menukarkan makanan kepada tenaga, jadi ia membantu kenaikan berat badan yang ideal ketika mengandung.


    Vita-C membantu mengaktifkan acid folic dan meningkatkan kadar penyerapan zat besi buat ibu mengandung. Ia juga membantuk meningkatkan antibodi ibu mengandung supaya tidak mudah jatuh sakit.  Wanita akan mengalami penurunan antibodi ketika mengandung. Vita-C juga membantu penghasilan kolagen untuk pertumbuhan otot, dan tulang rawan bayi. Buat ibu mengandung, Vita-C mengurang/menghalang pertumbuhan stretch mark pada perut dan mencegah pigmentasi atau parut hitam pada tubuh yang disebabkan oleh perubahan hormon ketika mengandung.
     
    ESP pula membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi. Pengambilan ESP bersama Vita-C turut membantu mengekal kecantikan kulit ibu ketika hamil dan mengurangkan kesan stretch mark dan parut hitam.
     
    OmegaGuard mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan dan untuk penglihatan awal bayi. Ia juga membantu memelihara fungsi sendi ibu mengandung.
     
    OsteMatrix untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung. OsteMatrix juga membantu proses penghadaman sepanjang tempoh kehamilan.
     
     
    Sebagai tambahan , anda boleh mengambil Zinc Complex. Menurut kajian, Zinc Complex dapat membantu untuk improve pregnancy outcome. Outcomes tue termasuklah lahir tak cukup bulan, pregnancy induced hypertension,prelabour rupture of membranes, post-term pregnancy, neonatal jaundice dan banyak lagi.



    Sila klik link di bawak untuk testimoni penggunaan set vitamin untuk ibu hamil:

    Anda berminat untuk mencuba set vitamin untuk ibu mengandung Shaklee? Hubungi kami untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma.  Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.



    Thursday, July 12, 2012

    Bengkung Bersalin Zig Zag



    Berbengkung ketika berpantang dapat membantu meramping dan mengempiskan perut, menghalang perut masuk angin ketika berpantang dan menghalang rahim turun dari tempat asal. Namun, kebanyakan bengkung traditional adalah terlalu panjang berjela dan memerlukan bantuan orang untuk dipakaikan.Ini membuatkan ramai wanita mengabaikan pemakaian bengkung ketika pantang kerana dirasakan sangat rumit dan menyusahkan.

    Dengan Bengkung Bersalin Zig Zag, anda boleh memakai bengkung ini sendiri tanpa bantuan sesiapa. Cuma perlu berbaring ketika memakai bengkung (supaya bengkung dapat diketatkan dengan sempurna) dan memasang tali bengkung secara berselang-seli seperti memasang tali kasut. Panjang bengkung adalah dari bawah dada sehingga menutupi pinggul.

    Bengkung ini dijahit menggunakan kain tebal yang berkualiti gred A dan didatangkan dalam pelbagai saiz, dari S sehingga 5XL. Size diukur mengikut saiz pinggang:

    • Size S: 24-27 inches
    • Size M: 28-32 inches
    • Size L: 33-37 inches
    • Size XL: 38-40 inches
    • Size XXL: 40-44 inches
    • Size XXXL: 44-48 inches
    • Size XXXXL: 48-52 inches 
    • Size XXXXXL: 52-60 inches 

    Anda dinasihatkan untuk menggunakan bengkung ini sekurang-kurangnya selama 2 minggu berturut-turut sebelum berpindah ke bengkung moden (nantikan entry untuk bengkung moden). Jangan tunggu lagi. Dapatkan Bengkung Bersalin Zig Zag dari Beyond Mama pada harga RM45 sahaja untuk saiz S hingga 2XL dan RM50 untuk saiz 3XL sehingga 5XL.  Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.


    Wednesday, July 11, 2012

    Tungku Herba Bayi


    Seperti yang anda sedia maklum, perut bayi yang baru lahir adalah sangat sensitif dan perlukan penjagaan rapi untuk mengelakkan dari masalah kembung perut. Perut bayi boleh dituam dengan menggunakan tungku bayi ini selepas mandi selain menyapu Minyak Morhabshi sebelum dibarut dan dibedung.

    Tungku bayi ini mengandungi herba-herba seperti habatussauda, lada hitam, bijan hitam dan bawang puteh yang telah dikeringkan. Herba-herba ini dipercayai mampu mencegah masalah kembung perut pada bayi. Ada 3 teknik yang boleh anda gunakan untuk memanaskan tungku ini:

    1. Panaskan iron board / kain tebal dan letakkan tungku bayi di atasnya
    2. Distim di atas dapur kukusan (pastikan tidak terlalu panas, hanya suam kuku sahaja)
    3. Diletakkan di atas cawan kecil berisi air panas/suam (pastikan diameter cawan lebih kecil dari tungku supaya ia tidak tenggelam)

    Dapatkan tungku bayi istimewa ini di Beyond Mama pada harga RM10 sahaja. Setiap tungku didatangkan dalam pelbagai warna yang berbeza.  Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan.


    Beyond Mama
    013-8505778
    info@artistique-couture.com
    www.artistique-couture.com

    Uncang Mandian Herba Beyond Mama




    Uncang Mandian 10 Daun Herba adalah 100% produk keluaran tempatan. Daun-daun herba yang digunakan adalah dipetik dan diproses sendiri, di mana keaslian serta kualitinya adalah terjamin. Ia terdiri daripada 10 jenis daun herba tempatan yang mampu memberi kesegaran pada tubuh badan anda terutamanya buat golongan ibu yang baru melahirkan anak. Ia membantu:

    * Menyegarkan badan
    * Melegakan sendi dan saraf yang tegang sewaktu bersalin
    * Melancarkan peredaran darah
    * Mengurangkan tekanan dengan haruman pati daun
    * Mengurangkan angin dalam badan
    * Membuang panas badan
    * Meringankan kesan gangguan sihir

    Uncang mandian ini juga sesuai digunakan untuk tujuan sauna, mandian aromaterapi untuk mengurangkan tekanan, mengurangkan kelesuan badan dan untuk mereka yang mengalami demam panas yang berpanjangan. Herba mandian ini telah menjadi pilihan ramai bidan-bidan kampung untuk dijadikan air mandian ketika berpantang dan pakej rawatan urutan badan. Anda tidak perlu lagi bersusah payah memetik daun-daun herba untuk tujuan tersebut. Didatangkan bersama Sabun 10 Daun Herba & Garam Bukit secara percuma.

    Cara Penyedian:

    1. Rebus 1 paket uncang mandian herba bersama 2-3 liter air selama 15-30 minit sehingga mendidih dan berbau wangi.
    2. Masukkan air rebusan ke dalam baldi dan campur bersama air biasa.
    3. Jiruskan ke badan secara perlahan supaya dapat meresap ke dalam kulit.
    4. Jika anda mempunyai tab mandi, air rebusan mandian herba ini boleh dicampur ke dalam tab mandi untuk dijadikan air rendaman badan.
    5. Keringkan uncang yang telah digunakan di bawah cahaya matahari untuk kegunaan seterusnya. 1 uncang boleh digunakan beberapa kali sehingga warna air rebusan tidak lagi kelihatan.

    Dapatkan 1 set mandian herba Beyond Mama pada harga RM40 sahaja. 1 set mengandungi 4 paket uncang mandian herba yang boleh digunakan sehingga 12-16 kali mandian.  Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan. Kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar bagi produk ini.

    Sunday, July 8, 2012

    Set Berpuasa Shaklee

    Sempena bulan Ramadhan yang kian hampir menjelma, Beyond Mama menawarkan set istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagai Shaklee Mighty 3 Gems program. Sesuai diambil ketika sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. And jangan risau, set ini sesuai digunakan untuk ibu mengandung atau yang tengah menyusu badan (breastfeeding).



    So jika anda malas untuk masak sahur, terbangun lambat untuk sahur, etc, set ini adalah sangat sesuai untuk anda. Even untuk bulan-bulan lain selain Ramadhan, set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi. Menu sarapan pagi ini boleh diamalkan oleh semua golongan, dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia membantu meningkatkan tenaga dan daya tumpuan setiap hari.

    Terdapat 3 jenis produk dlam set ini - Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

    Performance Drink membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Merupakan minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap). Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP. Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.

    Dapatkan set Shaklee Mighty 3 Gems dari Beyond Mama sekarang. Untuk tenaga yang optimum ketika berpuasa, anda boleh menambah supplement B-Complex, Vita-Lea dan Vita-C dalam rutin sahur anda. Kami mengucapkan selamat berpuasa dan semoga anda dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna.


    Beyond Mama
    013-8505778
    info@artistique-couture.com
    www.artistique-couture.com

    Friday, July 6, 2012

    Set Kesuburan Shaklee



    Set kesuburan lengkap Shaklee terdiri daripada 6 produk untuk wanita dan 6 produk untuk lelaki, di mana 4 daripada produk-produk tersebut boleh dikongsi antara suami dan isteri:
    Set kesuburan wanita:
    • Vita-Lea
    • B-Complex 
    • Vita-C
    • GLA Complex 
    • Alfalfa Complex
    • CoQ Health Plus

    Set kesuburan lelaki:
    • Vita-Lea
    • B-Complex 
    • Vita-C
    • Zinc Complex 
    • Vita-E Complex
    • CoQ Health Plus

    Zinc Complex merupakan suplemen yang sangat penting untuk kesuburan terutamanya buat lelaki. Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone. Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma. Zinc juga membantu meningkatkan kesuburan bagi wanita. Ia membantu hormon oestrogen dan progesterone berfungsi dengan baik dan membantuk menghasilkan telur yang matang dan berkualiti untuk proses persenyawaan.

    Vita-E Complex juga merupakan suplemen penting untuk kesuburan lelaki. Antara keunikan Vitamin E keluaran Shaklee adalah ianya dilengkapi dengan Selenium, salah satu unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi. Vitamin E sering digunakan oleh pakar kesuburan dalam kaedah rawatan IVF. Ia merupakan sejenis antioxidant yang mampu meningkatkan kesuburan.

    GLA Complex merupakan suplemen wajib untuk wanita yang sedang mencuba untuk hamil. Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. GLA complex membantu tubuh menghasilkan 'cecair kesuburan'. 'Cecair kesuburan' ini memberi 'ruang' untuk sperma terus hidup hingga 5 hari.

    Alfalfa Complex mengandungi unsur antibiotik untuk mengurangkan masalah keputihan pada wanita. Alfafa adalah herba yang kaya dengan nutrisi dan bertindak membekalkan mineral yang penting untuk organ-organ pembiakan yang sihat termasuk magnesium, fosforus, asid lemak, antioksidan, vitamin dan banyak lagi.

    CoQ Health Plus - kandungan CoQ10 di dalam CoQ Health Plus dapat meningkatkan kualiti 3 ciri utama sperma iaitu pergerakan sperma (motility), bilangan sperma (sperm count) dan juga bentuk struktur sperma (morphology). Buat wanita pula, ia membantu meningkatkan kualiti telur dan kadar persenyawaan telur, terutamanya buat wanita yang sudah berusia kerana kadar CoQ10 dalam tubuh akan semakin berkurang dengan peningkatan umur.

    Vita-Lea  mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita. Masalah kesuburan boleh berpunca dari kekurangan nutrient dalam badan. Cara terbaik untuk memastikan tubuh kita dilengkapi dengan nutrient yang diperlukan ialah melalui pengambilan multivitamin dan mineral setiap hari, kerana ia dapat menampung mana-mana kekurangan vitamin dalam badan.

    B-Complex - Terdapat dua jenis vitamin B yang bermanfaat untuk menambah kesuburan, satu untuk lelaki dan satu untuk wanita. Vitamin B12 dapat menambah dan meningkatkan kualiti sperma dan vitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan sel telur (conception).

    Vita-C Plus - Bagi lelaki, vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma dan menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Keunikan Vita-C Shaklee adalah pada sistem "sustained release" di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan dan akan bertahan lebih lama dalam badan.

    Sila layari laman web www.beyondmama.com atau klik di-sini untuk membuat tempahan. Atau hubungi kami di 013-8505778 atau contact@beyondmama.com untuk sebarang pertanyaan. 

    Wednesday, July 4, 2012

    Kenapa Saya Pilih Set Bersalin Ambar Kenanga?

    Kebaikan memilih Set Bersalin Ambar Kenanga telah saya terangkan secara terperinci di entry ini. Hari ini saya ingin berkongsi kisah seorang sahabat yang baru melahirkan cahaya matanya beberapa bulan yang lalu. Saya namakan sahabat ini sebagai Siti. Siti merupakan salah seorang ibu yang tidak bernasib baik yang tidak dapat melalui proses berpantang dengan sempurna (seperti saya semasa melahirkan anak pertama).

    Melahirkan anak secara pembedahan dan apabila bayinya disahkan menghidap prolonged jaundice yang serius, separuh daripada tempoh cuti bersalinnya dihabiskan di wad dan berulang-alik ke hospital. Set bersalin yang dibeli tersadai begitu sahaja.

    Nasibnya hampir sama dengan saya. Melahirkan anak secara ceaserian, berulang-alik ke hospital untuk pemeriksaan jaundice, jauh dari keluarga, etc. Serik dengan pengalaman pertama yang tidak sempat berpantang dengan sempurna, saya membuat keputusan untuk memilih Set Bersalin Ambar Kenanga, kerana dengan hanya 3 biji kapsul sehari untuk 3 hari pertama and 1 biji kapsul sahaja untuk hari ke-4 sehingga hari ke-60, saya telah berjaya menggantikan amalan berpantang yang lain seperti berparam dan berpilis. Dalam perjalanan ke hospital pun masih sempat untuk mengambil kapsul berpantang ini :) 


    Beyond Mama
    013-8505778
    info@artistique-couture.com
    www.artistique-couture.com