Thursday, June 28, 2012

Set Bersalin / Berpantang Ambar Kenanga
Buat para ibu yang sedang hamil dan masih tercari-cari set bersalin untuk kegunaan semasa berpantang nanti, Set Bersalin Ambar Kenanga adalah pilihan yang tepat dan terbaik buat anda. Berpantang secara traditional mengikut budaya Melayu telah terbukti keberkesanannya di mana ia dapat mengembalikan kesihatan dan bentuk badan wanita seperti sediakala. Namun proses berpantang secara traditional ini agak merumitkan kerana anda perlu melalui proses-peroses berikut:

 • minum ubat herba yang pahit
 • bertangas
 • berparam
 • berpilis
 • berurut
 • bersengkak
 • bertungku
 • bertasak
 • mandi herba
 • etc.

Dengan Set Bersalin Ambar Kenanga, kesemua proses di atas boleh kita amalkan dengan hanya memakan 3 biji kapsul sehari untuk 3 hari pertama and 1 biji kapsul sahaja untuk hari ke-4 sehingga hari ke-60. Mudah bukan? Set bersalin yang mudah, praktikal tapi berkesan ini paling sesuai diamalkan untuk golongan berikut:
 • Ibu yang berpantang sendirian kerana jauh dari keluarga
 • Ibu berpantang yang mempunyai ibu atau mertua yang telah uzur
 • Ibu moden yang aktif dan tiada masa untuk berpantang secara ketat
 • Ibu yang ingin berpantang secara mudah dan cepat, supaya masa lebih banyak masa dapat diperuntukkan untuk anak-anak

Pengalaman saya sendiri ketika melahirkan anak pertama, saya telah membeli set bersalin lengkap yang mengandungi sangat banyak produk di dalamnya, tapi akhirnya tidak dapat dihabiskan kerana kebanyakannya tidak sesuai untuk ibu yang bersalin secara pembedahan (ceasarean). Set Bersalin Ambar Kenanga sesuai digunakan untuk ibu yang bersalin secara normal, pembedahan, dan untuk ibu yang mengalami keguguran atau kematian anak ketika bersalin.
Set ini mengandungi produk Timoyan dan Tiarah yang mampu menggantikan fungsi berparam, berpilis dan bertangas. Jadi anda tidak perlu bersusah-payah untuk membuat bancuhan pilis yang merimaskan apabila pilis itu telah kering dan jatuh mengotorkan ruang bilik anda.

Keunikan utama Set Bersalin Ambar Kenanga ialah formula uniknya yang mengikut tradisi warisan masyarakat Arab di mana bahan utama untuk produk ini adalah habbatus sauda. Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Hadithnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain: “Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim).

Set bersalin keluaran tempatan biasa nya mengandungi herba tempatan yang kadangkala tidak serasi dengan sesetengah ibu kerana bersifat agak panas. Buat ibu yang menyusu, kesan ubat herba juga kadangkala mengakibatkan masalah ruam, kembung dan cirit-birit pada bayi yang menyusu. Semua ini dapat dielakkan dengan penggunaan Set Bersalin Ambar Kenanga. Malah ramai ibu yang yang menyatakan bayi mereka kurang meragam atau kembung ketika menggunakan set bersalin ini.
Ketika mengamalkan Set Bersalin Ambar Kenanga, anda dinasihatkan untuk tidak mencampurkan penggunaannya degan ubat-ubatan herba yang lain kerana dikhuatiri akan mengalami keracunan. Hanya ubatan hospital atau vitamin sahaja dibenarkan, dengan jarak masa selama 3 jam sebelum atau selepas menggunakan set bersalin ini. Kami mengesyorkan penggunaan vitamin semulajadi keluaran Shaklee yang juga boleh didapati dari Beyond Mama pada harga yang istimewa.


Jangan tunggu lagi. Dapatkan Set Bersalin Ambar Kenanga dari Beyond Mama pada harga RM200 (tambah RM10 untuk kos Pos Laju). Sila isi borang pesanan di menu atas sekiranya anda berminat untuk membuat pesanan.
1 set mengandungi 4 botol kapsul Ibu, 1 paket kapsul Timoyan dan 1 paket kapsul Tiarah. Anda digalakkan untuk mengambil set ini bersama Minyak Ambar Kenanga (klik untuk keterangan). Carta pemakanan adalah seperti berikut (sila klik gambar untuk besarkan):Selepas selesai mengamalkan set ini selama 60 hari, anda digalakkan untuk mencuba Set Sayyida Ambar (sila klik untuk keterangan) untuk mengekalkan kewanitaan anda demi untuk keharmonian rumahtangga.

Sila layari blog ini dari masa ke semasa untuk mengetahui update terkini dan testimonial dari pengguna yang telah berjaya dan berpuas hati dengan produk-produk keluaran Ambar Kenanga.


Beyond Mama
013-8505778
info@artistique-couture.com
www.artistique-couture.com

No comments:

Post a Comment